FC.SINT KRUIS-WINKEL

3de Provinciale

NEE tegen Racisme en Discriminatie

FC Sint Kruis Winkel en de voetbalclubs van het Gentse Elk Talent Telt partnerschap werken samen aan een stad zonder haat.

Vandaag 21 maart is de internationale dag tegen racisme en discriminatie. FC Sint Kruis Winkel roept op tot respect op het veld en langs de lijn.
We doen dit samen met alle Gentse voetbalclubs.
Voortaan zal op de Gentse voetbalvelden het Elk Talent Telt-charter zichtbaar aangebracht worden met vermelding van het Gentse meldpunt discriminatie. 

De Gentse Elk Talent Telt-clubs vragen hun spelers en supporters om alert te zijn voor discriminatie en incidenten te melden.
Zo krijgen de voetbalclubs zicht op mogelijke problemen, kunnen deze met bemiddeling van de KAA Gent Foundation worden aangepakt en kan UNIA bij overtredingen van de anti-racismewet optreden.

Met de lancering van een filmpje dat samen met alle Gentse clubs werd gemaakt, trekken we deze campagne in het Gentse voetbal op gang.
Het is meteen ook onze start van de Europese ‘More Than Football’ Actieweek, waarbij we als voetbalclubs de maatschappelijke rol en kracht van voetbal willen benadrukken.

Bekijk het filmje via

Facebook: https://www.facebook.com/kaagentfdn/

Twitter: https://twitter.com/kaagentfdn/status/976351156162187264

YouTube: https://youtu.be/BJDyZ6yJwa4